Walvisgraat
PVC vloeren

PVC vloeren van top kwaliteit

Walvisgraat PVC vloeren zijn unieke PVC vloeren die u kunt vinden bij DecoDesign Vloeren. Walvisgraat PVC is vergelijkbaar met visgraat PVC, maar dan iets langer en dikker. 

Bent u opzoek naar iets groots en indrukwekkends? Dan is Walvisgraat PVC de beste keuze.

PVC walvisgraat vloeren met kwaliteit

Groot, groter, grootst, en dat voor de beste prijs –  DecoDesign vloeren.

De XL visgraat PVC vloeren zijn ongekend populair. Dit komt door de combinatie van het natuurgetrouw eiken uiterlijk, de XL visgraat PVC vloer planken en de voordelen van deze grote PVC vloeren.

Walvisgraat Cetus

De walvisgraat Cetus is een mooie lichte vloer die goed uitkomt met het walvisgraat formaat

DecoDesign

Walvisgraat Orka

De Orka vloer is een onbehandelde walvisgraat en dus een echte klassieker

DecoDesign

Walvisgraat Beloe

Beloe is een wit / bruine walvisgraat met een houten uitstraling

DecoDesign

Walvisgraat Narwal

Walvisgraat Narwal is een grove vloer die goed opvalt in elke ruimte

DecoDesign

Walvisgraat Balein

Walvisgraat Balein is een licht grijze vloer die veel ruist uitstraalt

DecoDesign

Walvisgraat Vaquita

Walvisgraat Vaquita is een vloer die het meeste opvalt in dit rijtje. Uniek en chique tegelijk!

DecoDesign

Wat zijn PVC vloeren?

PVC is de afkorting van polyvinylchloride, het is een hoogwaardige kunststof dat uitermate geschikt is voor vloeren. PVC vloeren worden daarom ook wel kunststof vloeren genoemd. Een van de voordelen van PVC is dat het gemakkelijk bewerkt kan worden, hierdoor is het mogelijk om vloeren in allerlei soorten en maten te ontwikkelen. Wees dus niet verbaasd als je dacht dat een PVC vloer van echt hout of beton gemaakt was… Maar dat is niet het enige voordeel van PVC, PVC vloeren zijn namelijk een stuk duurzamer dan de meeste andere materialen en gaan lang mee. Een PVC vloer wordt rechtstreeks op de ondervloer geplaatst waardoor het ook nog eens zeer geschikt is voor vloerverwarming. 

Voordelen van PVC vloeren

Zoals we hierboven al kort vermeld hebben, heeft een PVC vloer verschillende voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen om voor een PVC vloer te kiezen op een rijtje:

 • PVC vloeren worden rechtstreeks op een ondervloer geplaatst waardoor deze snel warm zijn en dus zeer geschikt voor vloerverwarming.
 • PVC kan makkelijk bewerkt worden waardoor deze vloeren bijna niet te onderscheiden zijn van echte natuurlijke materialen zoals beton.
 • PVC vloeren zijn een stuk goedkoper dan vloeren van natuurlijk materiaal.
 • Een vloer van PVC gaat tientallen jaren mee en dus ook zeker duurzaam!
 • PVC vloeren zijn makkelijk en snel te onderhouden, alles wat u nodig heeft is een dweil en een stofzuiger.
 • PVC vloeren zijn ook uitermate geschikt voor bovenwoningen en/of hogere verdiepingen. PVC werkt namelijk geluiddempend.

XL Visgraat PVC vloeren

De XL visgraat PVC vloeren zijn ongekend populair. Dit komt door de combinatie van het natuurgetrouw eiken uiterlijk, de XL visgraat PVC vloer planken en de voordelen van deze grote PVC vloeren. Benieuwd naar de voordelen van het Walvisgraat PVC? Deze extra grote visgraat PVC vloeren zijn 100% waterbestendig en hierdoor zeer geschikt voor iedere ruimte in huis, ook de badkamer en de keuken. Met een Walvisgraat PVC vloer is er een prachtige sfeer te creëren in het interieur van jouw woning!

De Walvisgraat PVC vloeren bestaat uit planken van 91,4 cm lang en 15,2 cm breed. De XL Visgraat PVC vloeren zijn geluiddempend, eco-vriendelijk geproduceerd en voorzien van het REACH keurmerk, perfect voor op vloerverwarming en hebben de laagst mogelijke emissiewaarde (A+).

Welke ondervloer voor walvisgraat?

Bij alle soorten vloeren heeft u een goede ondervloer nodig. Dit zorgt ervoor dat uw vloer langer meegaat. Bij het kiezen van de juiste ondervloer voor walvisgraat is het van belang of u een houten of een betonnen ondergrond hebt. Bij een houten ondergrond kunt u simpele ondervloerplaten plaatsen, maar bij een betonnen ondergrond is het aan te raden een vochtwerende ondervloer te plaatsen.

Als u in een appartement of op een etage woont, moet u waarschijnlijk voldoen aan de 10dB norm vanwege onderburen. Dan heeft u een extra geluiddempende ondervloer nodig. PVC walvisgraat vloeren zijn dan wel geluiddempend, maar voldoen nog niet aan de wettelijke geluidsreductie-eis van 10db. Daarom een TÜV gecertificeerde ondervloer nodig. Plak PVC vloeren zijn dan ook niet mogelijk. Een PVC vloer met kliksysteem is dan de perfecte oplossing.

Walvisgraat vloer onderhouden

Een walvisgraat vloer onderhouden is simpel en snel. Om de vloer zo schoon en mooi mogelijk te houden geven wij u een aantal tips:

 • Plaats een goede deurmat bij uw voordeur tegen inloop van vocht en vuil.
 • Plaats viltjes onder uw meubilair en verschuif geen zware meubelen.
 • Plaats zachte wieltjes onder uw bureaustoel.
 • Dweil gemorste vloeistof zo snel mogelijk op.

Het dagelijks onderhoud kunt u doen met een dweil of stofzuiger met een zachte borstelmond. Een keer per week de vloer dweilen met lauw water en een geschikt reinigingsmiddel is ook een aanrader. Kijk voor dosering naar de gebruiksaanwijzing van het reinigingsmiddel.

Waarom een PVC vloer kopen bij DecoDesign vloeren?

DecoDesign Vloeren heeft een uitgebreid assortiment aan PVC vloeren waardoor u altijd de perfecte vloer voor uw woning kunt vinden. Bij ons heeft u de keuze om het complete pakket aan te schaffen inclusief ondervloer, plinten, legservice en eventueel zelfs een bijpassende trapbedekking. 

Bij ons wordt u volledig ontzorgt.

Ons uitgebreide assortiment PVC vloeren kunt u vinden in verschillende soorten en maten. Zo vind u bij ons verschillende kleuren, van zwart tot wit, donker tot licht hout en gekleurd tot effen. Daarnaast hebben wij verschillende vormen zoals visgraat, betonlook en natuurlijk gewoon recht toe recht aan. 

Onze vloeren komen van hoogwaardige leveranciers. Hierdoor garanderen we de beste kwaliteit en hanteren we een gunstig garantiebeleid. Zie hieronder een greep uit onze leveranciersbestand. 

 1. Floer
 2. Gelasta
 3. Mflor
 4. Beautifloor

Kom vloeren bekijken

Al onze vloeren zijn te bekijken in onze winkel in Groningen. Kom gezellig langs en zie, voel en ruik welke vloer het beste bij u past. In onze winkel zijn alle vloeren die u op onze website vind altijd op voorraad.

U kunt altijd langs komen, of gemakkelijk een afspraak maken!

Scroll naar boven