PVC vloeren
Click & Dryback

PVC vloeren van top kwaliteit

DecoDesign Vloeren heeft een uitgebreid assortiment PVC vloeren van de beste kwaliteit. Bent u opzoek naar een PVC vloer die amper te onderscheiden is van natuurlijk materiaal, dan zit u hier goed.

Al onze PVC vloeren zijn vochtbestendig en uitermate geschikt voor vloerverwarming. Eigenlijk is een PVC vloer dé ideale en duurzame vloer in elke woning.

PVC vloeren van Top kwaliteit

PVC vloeren in alle maten en vormen en dat voor de beste prijs – DecoDesign Vloeren

Bekijk hieronder een deel van ons assortiment, echter hebben wij nog veel meer verschillende soorten PVC vloeren, deze kunt u allemaal bekijken in onze winkel.

Hempstead Grey Riviera Maison

De Hempstead Grey PVC vloer van Riviera maison is te bestellen in rechte plank en visgraat

DecoDesign

Gibson Beach Riviera Maison

De Gibson Beach PVC vloer van Riviera maison is te bestellen in rechte plank en visgraat

DecoDesign

Baywille Wood Riviera Maison

De Baywille Wood PVC vloer van Riviera maison is te bestellen in rechte plank en visgraat

DecoDesign

Riverside Oak riviera maison

De Riverside Oak PVC vloer van Riviera maison is te bestellen in rechte plank en visgraat

DecoDesign

Montauk Dark Riviera Maison

De Montauk Dark PVC vloer van Riviera maison is te bestellen in rechte plank en visgraat

DecoDesign

Long Beach Sand Riviera Maison

De Long Beach Sand PVC vloer van Riviera maison is te bestellen in rechte plank en visgraat

DecoDesign

River Oak original

Onze River Oak PVC vloer van Mflor heeft een elegante uitstraling in een zachte houten kleur 

DecoDesign

River Oak Danube

De River Oak Danube lijkt erg op de Original. De Danube heeft een net iets donkerdere kleur

DecoDesign

River Oak Volga

De River Oak Volga maakt de collectie af door een grijze gloed toe te voegen in de structuur

DecoDesign

Resevoir Oak Drayton

De Resevoir Oak collectie heeft veel extreem donkere en lichte kleuren, ideaal voor in sommige ruimtes om contrast aan te brengen

DecoDesign

Resevoir Oak Lyn

De resevoir Oak Lyn heeft een ”oude” houten look waarmee deze perfect past in oudere woningen, zie jij het verschil met ”echt hout?”

DecoDesign

Resevoir Oak Ardingly

Resevoir Oak Ardingly heeft een opvallend lichte kleur, sommige mensen zien het als, andere als grijs…

DecoDesign

Country dark

De country collectie onderscheid zich door de ”normale” houten look te creeëren

DecoDesign

Country original

De original van de country collectie, opzoek naar een PVC houten vloer? Kies Original

DecoDesign

Country light

De light variant zorgt met zijn lichte kleur ervoor dat iederen zijn/haar kleur Country heeft

DecoDesign

Onze dorpen PVC collectie

Swipe voor de hele collectie!

Onze Bossen PVC collectie

Swipe voor de hele collectie!

Wat zijn PVC vloeren?

PVC is de afkorting van polyvinylchloride, het is een hoogwaardige kunststof dat uitermate geschikt is voor vloeren. PVC vloeren worden daarom ook wel kunststof vloeren genoemd. Een van de voordelen van PVC is dat het gemakkelijk bewerkt kan worden, hierdoor is het mogelijk om vloeren in allerlei soorten en maten te ontwikkelen. Wees dus niet verbaasd als je dacht dat een PVC vloer van echt hout of beton gemaakt was… Maar dat is niet het enige voordeel van PVC, PVC vloeren zijn namelijk een stuk duurzamer dan de meeste andere materialen en gaan lang mee. Een PVC vloer wordt rechtstreeks op de ondervloer geplaatst waardoor het ook nog eens zeer geschikt is voor vloerverwarming. 

Voordelen van PVC vloeren

Zoals we hierboven al kort vermeld hebben, heeft een PVC vloer verschillende voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen om voor een PVC vloer te kiezen op een rijtje:

 • PVC vloeren worden rechtstreeks op een ondervloer geplaatst waardoor deze snel warm zijn en dus zeer geschikt voor vloerverwarming.
 • PVC kan makkelijk bewerkt worden waardoor deze vloeren bijna niet te onderscheiden zijn van echte natuurlijke materialen zoals beton.
 • PVC vloeren zijn een stuk goedkoper dan vloeren van natuurlijk materiaal.
 • Een vloer van PVC gaat tientallen jaren mee en dus ook zeker duurzaam!
 • PVC vloeren zijn makkelijk en snel te onderhouden, alles wat u nodig heeft is een dweil en een stofzuiger.
 • PVC vloeren zijn ook uitermate geschikt voor bovenwoningen en/of hogere verdiepingen. PVC werkt namelijk geluiddempend.

Klik of plak PVC?

PVC vloeren zijn er in verschillende maten en vormen, maar ze zijn altijd onder te verdelen in 2 soorten: klik PVC vloeren en plak PVC vloeren. Dit verschil zit hem in de manier waarop de vloeren gelegd worden.

Klik PVC is eenvoudiger te leggen, dankzij de handige klikverbinding waarmee de vloeren zijn uitgerust. Wel zijn deze soort PVC vloeren over het algemeen wat duurder.

Plak PVC wordt daarentegen direct op de ondervloer verlijmd. Dit vereist wat meer kennis en kunde en kunt u daarom het beste uitbesteden bij een professional. Het voordeel van klik pvc vloeren is dat ze extra geluiddempend en beter bestand tegen vloerverwarming zijn.

Welke ondervloer voor PVC?

Bij alle soorten vloeren heeft u een goede ondervloer nodig. Dit zorgt ervoor dat uw vloer langer meegaat. Bij het kiezen van de juiste ondervloer voor PVC is het van belang of u een houten of een betonnen ondergrond hebt. Bij een houten ondergrond kunt u simpele ondervloerplaten plaatsen, maar bij een betonnen ondergrond is het aan te raden een vochtwerende ondervloer te plaatsen.

Als u in een appartement of op een etage woont, moet u waarschijnlijk voldoen aan de 10dB norm vanwege onderburen. Dan heeft u een extra geluiddempende ondervloer nodig. PVC vloeren zijn dan wel geluiddempend, maar voldoen nog niet aan de wettelijke geluidsreductie-eis van 10db. Daarom een TÜV gecertificeerde ondervloer nodig. Plak PVC vloeren zijn dan ook niet mogelijk. Een PVC vloer met kliksysteem is dan de perfecte oplossing.

PVC vloer onderhouden

Een PVC vloer onderhouden is simpel en snel. Om de vloer zo schoon en mooi mogelijk te houden geven wij u een aantal tips:

 • Plaats een goede deurmat bij uw voordeur tegen inloop van vocht en vuil.
 • Plaats viltjes onder uw meubilair en verschuif geen zware meubelen.
 • Plaats zachte wieltjes onder uw bureaustoel.
 • Dweil gemorste vloeistof zo snel mogelijk op.

Het dagelijks onderhoud kunt u doen met een dweil of stofzuiger met een zachte borstelmond. Een keer per week de vloer dweilen met lauw water en een geschikt reinigingsmiddel is ook een aanrader. Kijk voor dosering naar de gebruiksaanwijzing van het reinigingsmiddel.

Waarom een PVC vloer kopen bij DecoDesign vloeren?

DecoDesign Vloeren heeft een uitgebreid assortiment aan PVC vloeren waardoor u altijd de perfecte vloer voor uw woning kunt vinden. Bij ons heeft u de keuze om het complete pakket aan te schaffen inclusief ondervloer, plinten, legservice en eventueel zelfs een bijpassende trapbedekking. 

Bij ons wordt u volledig ontzorgt  

Ons uitgebreide assortiment PVC vloeren kunt u vinden in verschillende soorten en maten. Zo vind u bij ons verschillende kleuren, van zwart tot wit, donker tot licht hout en gekleurd tot effen. Daarnaast hebben wij verschillende vormen zoals visgraat, betonlook en natuurlijk gewoon recht toe recht aan. 

Onze vloeren komen van hoogwaardige leveranciers. Hierdoor garanderen we de beste kwaliteit en hanteren we een gunstig garantiebeleid. Zie hieronder een greep uit onze leveranciersbestand. 

 1. Floer
 2. Gelasta
 3. Mflor
 4. Beautifloor

Kom vloeren bekijken

Al onze vloeren zijn te bekijken in onze winkel in Groningen. Kom gezellig langs en zie, voel en ruik welke vloer het beste bij u past. In onze winkel zijn alle vloeren die u op onze website vind altijd op voorraad.

U kunt altijd langs komen, of gemakkelijk een afspraak maken!

Scroll naar boven